Dilan Polat-Engin Polat Çiftine Şok!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Dilan ve Engin Polat çifti dahil 28 şüpheli hakkında 75 sayfalık bir iddianame hazırladı. İddianamede çifte, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma yönetme’, ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ ve ‘7258 Sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet’ suçları yöneltildi.

40’AR YILA KADAR HAPİS CEZASI

Sabah’tan Arzu Kaya’nın haberine göre, Dilan ve Engin Polat’a yöneltilen suçlamalar arasında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme’ suçundan 4 ila 8 yıl, ‘suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama’ suçundan 9 ila 21 yıl, ‘7258 Sayılı Kanun’a muhalefet’ suçundan ise farklı maddelerde 4 ila 6 yıl arasında değişen cezalar istendi. Toplamda ise 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve mahkeme şu anda iddianameyi değerlendirme sürecinde. Mahkemenin yasal olarak 14 günlük bir süresi bulunuyor ve bu süreç sonunda şüphelilerin yargılanmasına başlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir